Amazon Kargo Sistemi Nasıl Çalışır?

Tüm dünyada hizmet veren alışveriş platformlarından biri, Amazon olarak bilinmektedir. Milyonlarca ürünü içerisinde barındıran, dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olarak tanımlanmaktadır. İhtiyacınız olan hemen her şeyi bulacağınız bu platform bünyesinde kargo detayları da merak edilmektedir. Amazon kargo süreci nasıl işler, en çok sorulan sorulardan biri olarak görülmektedir.  Amazonun anlaşmalı olduğu kargo firmalarıyla beraber gönderim sağlanmaktadır. Satın aldığınız ürünler, Amazon kargo gönderime fırsatlarıyla beraber kısa süre içerisinde sizlere ulaşmaktadır. Sunduğu en önemli avantajlardan biri hızlı gönderim seçeneğinin olmasıdır. Yani klasik kargo işlemlerinin yanı sıra kısa süre içerisinde satın alınan ürünleri teslim edilmektedir. Amazon kargo sistemi hakkında genel olarak olumlu gelişmelerin bulunduğunu söylemek de mümkündür.

Amazon Kargo Nasıl Gönderilir?

Kargonuzu nasıl göndermeniz gerektiğini merak ediyorsanız öncelikli olarak bir kargo şirketi belirlemeniz gerekmektedir. Yani şirket açılışının resmileşmesinin öncesinde, sizin için en iyi olacak kargo şirketini seçmelisiniz. Son dönemlerde, e-ticaret hacminin artmasında, kargo hizmetlerinin de önemi büyüktür. Kargoların en iyi ve seri şekilde teslim ediliyor olması, sürecin günden güne büyüyerek devam etmesine yardımcı olmaktadır. Amazon kargo nasıl gönderilir diye düşünüyorsanız da bu aşamada takip etmeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

Öncelikli olarak Amazon içerisinde bir satıcı hesabı oluşturmalısınız. Sonrasında ürün listelemelerinizi oluşturmalısınız. Amazonun depolarına iletilecek olan ürünleri de hazırlayabilirsiniz. Ürünleri FBA olarak çevirip Amazon depolarına gönderebilirsiniz. İlettiğiniz ürünlerin gönderiminin ardından da kargo takibini yapabilirsiniz. Genel hatlarıyla Amazon kargo gönderimi bu şekilde devam etmektedir.

Amazon Kargo Kaç Günde Teslim Edilir?

Amazon’dan satın alınan ürünlerin size ne kadar zaman içerisine ulaşacağını, siparişleriniz bölümünden öğrenebilirsiniz. Bu kısımda sizlere üç farklı teslimat seçeneği çıkmaktadır. Seçenekler içerisinde ekstra ücretlerle yararlanabileceğiniz avantajlar yer almaktadır. Aynı zamanda Amazon Prime üyeleri, ücretsiz kargo fırsatlarından yararlanabilmektedir. Amazonda kargoların teslimat süreleri de değişkenlik göstermektedir. Ürünlerin gönderileceği ülke, bölge ve şehirler, farklı zaman dilimlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Amazon kargo kaç günde gelir sorusu yurtiçi bölgeler için de incelenebilir. İstanbul için standart bir teslimat, iki ile üç iş günü içerisinde sağlanmaktadır. Aynı zamanda ekspres teslimat ile bir iş gününde ulaştırılmaktadır. Amazon bünyesinde kargo teslimatları, aynı gün olacak şekilde de ulaştırılmaktadır. Ankara, İzmir ve Bursa gibi iller için de aynı şekilde iki ile üç iş günü aralığı verilmektedir. Diğer şehirlerde üçle ve iş günü gibi bir zaman dilimi bulunmaktadır.

Amazon'a Kargo Gönderirken Gerekli Belgeler

Türkiye’den Amazon’a kargo gönderimi yaparken gerekli olan bazı belgelerin olduğu bilinmektedir. Bu belgeler, yerine getirilmesi gereken detaylardandır. Amazon yurtdışı kargo işlemleri kapsamında yer alması gereken belgeler yurtdışı kargo işlemleri için konşimento, ticari fatura gibi seçeneklerden oluşmaktadır. Genel olarak istenilen belgeler arasında paketleme listesi, menşe şahadetnamesi de yer almaktadır. Paketleme listesi, gönderide bulunan bütün ürünlerin ayrıntılı listesidir. Bu liste içerisinde miktarın ne olduğu, ağırlık ve boyutların nasıl olduğu gibi detaylara yer verilmektedir. Menşe şahadetnamesi, kargo taşıma sürecinde gümrükte taşınan ürünün menşeini belirtmektedir.

Amazon Kargoları Hangi Ülkelere Gönderilebilir?

Amazon kendi içerisinde, dünyanın hemen her yerinde hizmet veren bir pazaryeri olarak geçmektedir. Bundan ötürü on beş farklı ülkede faaliyet göstermeye devam etmektedir. Avrupa, Asya, Amerika ve Afrika ülkelerine kargoların gönderilmesi de mümkündür. Aynı zamanda ülkelerin pazaryerleri de birbirinden farklı seçeneklerden oluşmaktadır. Örnek vermek gerekirse de Amazon Amerika kargo işlemleri ile Amazon Türkiye kargo işlemleri birbirinden farklıdır. Süreç içerisinde farklı prosedürler kullanılmaktadır. Bundan ötürü Var olan kargo ücretleri de bu seçeneklere uygun olarak hesaplanmaktadır.

Amazon Yurt Dışı Kargo Hesaplama Nasıl Yapılır?

Amazonda yurtdışına kargo gönderilirken ücretler değişkenlik göstermektedir. Bu noktada yurtdışı kargo ücreti nasıl hesaplanır sorusu öne çıkmaktadır. Amazon kargo ücretinin hesaplanması noktasında ürünlerin ağırlığı, boyutu ve ürün tipi ilgi çeken seçenekler içerisindedir. Amazon kargo ücretinin hesaplanması sırasında da bu tarz unsurların dikkate alınması gerekmektedir. Ayrıca tüm bu hesaplamaları sizin yerinize yapan otomatik robotlardan da faydalanabilirsiniz.

Amazon kargo gönderme sırasında kargonun yurt dışına gönderiliyor olması fiyatların artmasına neden olmaktadır. Bu aşamada fiyatlandırmaların hangi ülkeye gönderim sağlandığına bağlı olarak da değişmesi söz konusudur. Hesaplamalar, ürün, hizmet ve kargo sürecini bir bütün olarak ele almaktadır. Tüm bunlarla beraber kargo ücretlerinin en doğru şekilde hesaplanabilmesi de mümkündür.

Amazon Kargo Fiyatları

Amazon kargo ücreti, kargonuzun nereye gönderildiğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kargo ücretlerinin yurt içi ile yurt dışı hizmetler arasında farklılıkları da oldukça normaldir. Çünkü arada farklı mesafeler ve hizmetler bulunmaktadır. Amazon kargo gönderimi yapıldığı ülkelere bağlı olarak fiyatlarda da değişikliklerin olması mümkündür. Bundan ötürü fiyatlandırmaların anlaşılabilir şekilde sunulması gerekmektedir.

Ücretler yurtdışı için taşıma şekline göre de ayrılmaktadır. Yani deniz yoluyla, kara yoluyla ve hava yoluyla yapılacak taşıma işlemleri farklı fiyatlarla karşınıza çıkmaktadır. Bu noktada oluşacak olan maliyetler, kargo şirketine göre de değişebilmektedir. Amazon anlaşmalı kargo şirketleri, farklı fiyat teklifleri sunabilmektedir. Öne çıkan maliyetler ve ücretlendirme detayları için de eksiksiz bir şekilde bilgi alınması çok daha faydalı olacaktır. Platform içerisinde yer alan standart bir teslimat ücreti de bulunmaktadır. Alışverişlerin alt limiti geçmesi halinde teslimat ücreti ödenmesi de gerekmemektedir.