İthalat Ücreti Depozitosu Hakkında Merak Ettikleriniz

İthalat ücreti depozitosu, Amazon Global Store üzerinden -yani yurt dışından- alışveriş yapacak kullanıcıların karşısına çıkan bir terim. Bu yazımızda, kimisi için kafa karıştırıcı olabilen bu ücretlendirmeden, hangi durumlarda geçerli olduğundan ve ne şekilde hesaplandığından kısaca bahsedeceğiz.


İthalat Ücreti Depozitosu Nedir?

Yurt dışından Türkiye’ye gönderilmesi üzere satın alınan ürünlerden KDV alınmaz. Onun yerine, ödenecek ücrete yalnızca ithalat ve gümrük vergileri eklenir. İşte ithalat ücreti depozitosu denen miktar da Amazon Global Store üzerinden alınacak olan ürünler için gümrük vergisi ve ithalat vergisi tutarları hesaplanarak belirlenen bir ek ücrettir.


Amazon Global Store, size alışverişi tamamlama adımınızda gümrük harçlarının, vergilerin ve diğer ücretlerin tahmini bir tutarını gösterir ve bu tutarı alışveriş ücretinize ek olarak sizden tahsil eder. Bu işlem sonunda, siz Amazon’a bir kargo şirketini sizi temsil etmek üzere atama yetkisi vermiş olursunuz, o kargo şirketi de sizin adınıza ürünlerinizin varacağı ülkedeki gümrük ve vergi yetkilileriyle gerekli gümrük süreçlerini yürütme ve gümrük vergisi ve ücretlerini ödeme işlemlerini yapar.


Amazon, Hangi Ürünlerden İthalat Ücreti Depozitosu Alır?

Gönderimi Amazon global standart teslimat ile yapılan ürünlere, ayrıca yurt dışından yani Amazon Global Store üzerinden satışı yapılan ürünlere otomatik olarak belirlenen bir miktar depozito uygulanır.


Amazon, İthalat Ücretlerinin Ön Ödeme Tutarını Nasıl Hesaplar?

Ödenecek olan tutar, siparişin teslimat adresi seçildikten sonra otomatik olarak yapılır. Bu tutarın hesaplanması için Amazon farklı ürünler için geçerli olan vergileri belirleyen kendi özel yazılımını kullandığından, yalnızca fiyata bağlı net bir formül vermek mümkün değildir.


E-ticaret gönderileriniz için shipeedy.com üzerinden teklif alabilirsiniz.


Peki Gerçek İthalat Ücretleri Depozitodan Az ya da Fazla ise Ne Olur?

Yazının başında Amazon’un size kolaylık sunmak için yaptığı bu hizmette belirlediği miktarın aslında tahmini olduğunu söylemiştik. Bu da demek oluyor ki gerçek ithalat ücretlerinin sizin alışveriş sırasında ödemiş olduğunuz bu depozitodan az ya da fazla çıkması ihtimali var.


Gerçek ithalat ücretlerinin az çıkması halinde, Amazon aradaki farkı size iade edecektir. Gerçekleşen ithalat ücretlerinin sizin ödediğiniz depozitoyu aşması halinde ise, size ekstra bir ücret yansımaz.


E-Ticaret Lojistiğinde Shipeedy’yi Tercih Edin!


Amazon’un FBA hizmetini kullanmak ve satışını yapacağınız ürünleri Amazon’un yurt dışındaki depolarına uygun fiyatlarla hızlı ve güvenli şekilde göndermek istiyorsanız, yeni hizmetimiz e-ticaret lojistiğini keşfedin!


Teslimat randevu organizasyonu, paletleme, palet etiketleme, fiyat alma ve statü takibi gibi süreçlerin Shipeedy.com uzmanları tarafından yönetileceği e-ticaret lojistik hizmetlerimiz sayesinde, ürünlerinizi yalnızca Amazon değil; eBay, Etsy gibi fulfillment hizmeti veren diğer e-ticaret sitelerinin yurt dışındaki depolarına da işletmenize en uygun deniz, hava ve kara yolu çözümleriyle gönderebilirsiniz!


Shipeedy e-ticaret lojistiği hizmetini keşfetmek için, buraya tıklayın!